Délibábos / Utopian

Délibábos / Utopian
Délibábos / Utopian - kép1 / rajzfilm: 24 perc / készítette: becsey zsuzsa, 2012 / zene 1: oliver mayne, bede péter, sárvári kovács zsolt, hoch ernő / zene 2: dányi krisztina, juhász gábor, szabó g. hunor, rubik ernő zoltán

2009. november 14., szombat

nembeszélve ha a söfőr is beteg

most már jöhetne valami jó. nem, a teát sem szabadott volna. mi lesz így. de azt a narancssárga színt, amelyiknek nem volt szaga, sokáig nem feledem.

Mackó most kirándul. Még a Nap is rásüt arcára. Én vagyogatok. Szépen. Mackónak meggyűlt a baja a buszsöfőrökkel. Idővel ez is elmúlik. Az a baj, hogy mindig nevelni akar. Az emberek meg csak élni. Hogy a söfőrnek az utasokért kellene létezni. Mint az orvosnak a betegért. De mi van, ha az utas is beteg, ugye, mert ez is megtörténhet. Na akkor jön a katasztrófa. Mert ugye a söfőr az nem orvos. Se nem jó, se nem rossz orvos. Egyik sem.

de ma már minden szép. ragyoghatok én is. mackóval, sofőrrel, utassal, orvos. szomorúság ilyenkor felejtődik. tegnapból. ez is már holnap. helyre kellene állítani az időt.

..................................(összevont napok, valami hétfőből)

Ezt nem hiszem el! mackó elmegy kiiratni magát az orvosához, 20 év után, erre hazajön, és beteg lesz. 38 fokos láz. Kérdi, szerintem hol kapta el? ott a folyosón a betegek között? Hát ennyire beteg akart lenni? És beteg lett. Azt mondja, megálmodta. Hogy elmegy az orvoshoz. És hogy beteg lesz. Meg hogy azt is álmodta, örökbe fogadott gyermeket. mondom, biztos, lackó az, a lemezek... nem, azt mondja, ez kicsike volt, de az biztos, hogy nem csecsemő. úgy 3-4 éves lehetett. Ez új. És kérdezgetett. Miközben sohasem akart eddig valójában gyermeket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése